Γιατί ξένοι και εγχώριοι τουρίστες λατρεύουν την Παχιά Αμμο της Σαμοθράκης

samothraki_pachia_ammos

Είναι γεγονός πως η Ροδόπη μας αλλά και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη διαθέτει πολλές και πανέμορφες παραλίες για καλοκαιρινές αποδράσεις για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι!

Οι παραλίες των νησιών όμως διαφέρουν. Οι νησιώτες μάλιστα δεν τις αλλάζουν με τίποτα και ακόμη κι αν διαμένουν στην περιοχή μας, περιμένουν πάντα την περίοδο των διακοπών ώστε να απολαύσουν τα μπάνια τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Το γιατί μπορεί κανείς να το καταλάβει αν επισκεφθεί τις παραλίες των νησιών της Περιφέρειάς μας, με πιο χαρακτηριστική αυτή την Παχιάς Αμμου στην πολυαγαπημένη Σαμοθράκη.

Τι μοναδικό διαθέτει η παραλία στην Παχιά Αμμο; Απλά:

  • Εχει πεντακάθαρα νερά που δεν πιστεύει κανείς στα μάτια του! Λες και πρόκειται για φιλτραρισμένο νερό που ακόμη και σε βάθος αρκετών μέτρων βλέπει κανείς πεντακάθαρα τον βυθό!
  • Εχει αρκετό βάθος από τα πρώτα μόλις βήματα και προτείνεται μόνο για τους καλούς κολυμβητές αφού οι υπόλοιποι θα περιοριστούν στο να ξαπλώσουν εκεί που σκάει το κύμα.
  • Εχει πεντακάθαρη άμμο μέσα και έξω από το νερό και φυσικά…
  • Εχει τριγύρω της ένα πανέμορφο νησιώτικο τοπίο που σε “ταξιδεύει”!

Τι άλλο λοιπόν να ζητήσει κανείς; Χαλάλι τα χιλιόμετρα ορεινού δρόμου που χρειάζονται ώστε να φτάσει κάποιος εκεί αφού η Παχιά Αμμος τον αποζημιώνει και με το παραπάνω!

 

You must be logged in to post a comment Login